Menu
Filters
 

Nieuwe cd met het complete werk voor blaasmuziek van August De Boeck

Thursday 8 October 2015

Een van de verdiensten van de Merchtemse componist August De Boeck is dat hij zijn uitzonderlijke talenten ten dienste wist te stellen van de amateurmuziekbeoefening. Zonder moeite kroop hij in de huid van de minder goed of zelfs nauwelijks geschoolde muziekbeoefenaar. Heel trefzeker schatte hij het niveau van het muziekleven onder de Merchtemse kerktoren in. Dit resulteerde in onder andere 48 werken voor blaasorkest, waaronder dertien cantates.

Luc Vertommen heeft tijdens zijn jarenlange opzoekingen niet alleen verloren gewaande partituren, maar ook briefwisseling waarbij heel wat mysteries uit het verleden konden worden opgelost, teruggevonden.
Het resultaat van dit werk werd gebundeld in een nieuwe dubbel cd met het complete werk van De Boeck, uitgevoerd door Brassband Buizingen en het Musique Militaire Grand-Ducale (Luxemburg) en een boek met een extra cd met historische opnames. 
Dit boek en deze cd worden voorgesteld op vrijdag 9 oktober om 20 uur in het August De Boeckhuis, Reedijk 1 te Merchtem
U kan ervan op aan dat deze voorstelling geen droge academische zitting wordt. En ‘niet droog’ mag u zowel letterlijk als figuurlijk nemen. De heer Frank Boon zal aan de hand van een aantal plezierige anekdotes een beeld schetsen van de relatie van De Boeck met de brouwersfamilies Boon en Van Capellen. En daar hoort een glaasje Oude Geuze Boon bij, die geserveerd wordt met een traditionele Vlaamse bereiding, ‘pottenkaas’ genaamd.
.