Menu
Filters
 

Luc Vertommen kroont zich met Brassband Buizingen tot Belgisch kampioen

Thursday 21 January 2016

Brassband Buizingen kroont zich tot Belgisch kampioen Brassband. Dankzij deze overwinning mogen zij ons land vertegenwoordigen op het Europees Brassband Kampioenschap 2016 in Lille (FR).

Afgelopen weekend hadden de Belgische Brassbandkampioenschappen plaats in Heist-op-den-Berg. De muziekvereniging uit Buizingen nam het in de kampioensdivisie op tegen zeven tegenstanders. ’s Ochtends werd door alle bands het aartsmoeilijke en delicate plichtwerk ‘Trance’ gespeeld, geschreven door de Oostenrijkse componist Thomas Doss. In de namiddag kregen alle bands de mogelijkheid om met een keuzewerk de internationale jury te overtuigen. Buizingen koos voor het wondermooie ‘Metropolis 1927’ (Peter Graham, UK) dat vorig jaar in première gebracht werd door de legendarische Black Dyke Band op het Europees Kampioenschap in Freiburg.

Met twee topprestaties won Brassband Buizingen zowel het plichtwerk (97%) als het keuzewerk (98%) en met een verbluffende score van 97,5% bijgevolg ook de titel.

De juryleden beschreven de uitvoering van Trance als volgt: “Snel spelen met energie die enkel de beste bands kunnen produceren. Super gespeeld van begin tot eind. De tederheid bracht tranen in de ogen. Dit was genieten. Imposante uitvoering. Fantastisch!”

Over Metropolis 1927 hadden ze volgende lovende woorden: “Fantastische topsolisten! Een sensationeel optreden van een brassband van wereldklasse. Muzikaliteit van de hoogste plank. Briljante vertolking!”

Brassband Buizingen is dan ook heel trots op zijn muzikanten en dirigent Luc Vertommen voor deze topprestatie. Door de overwinning  wordt Buizingen volgend jaar in Lille (FR) verwacht op het Europees Brassband Kampioenschap 2016.

Wie dit Europees toporkest aan het werk wil zien en horen, wordt van harte uitgenodigd op het jaarlijkse Valentijnsconcert op zaterdag 13 februari 2016 in ‘t Vondel in Halle. In april zullen ze hun titel op het Vlaams Open Brassbandkampioenschap in Mechelen verdedigen, waarna ze de laatste rechte lijn inzetten richting de wedstrijd in Lille eind april